Polityka Cookies na naszej stronie www. Ochrona danych osobowych.

FABER VISUM respektuje prywatność każdej osoby odwiedzającej naszą stronę internetową. Chcielibyśmy jedynie poinformować, jakie dane FABER VISUM zbiera i w jaki sposób są one przetwarzane. Możecie się Państwo również dowiedzieć, w jaki sposób można sprawdzić prawidłowość tych informacji i spowodować ich usunięcie z systemu FABER VISUM.

1.0. Pliki cookies

Aby ułatwić korzystanie z naszej witryny, używamy plików cookies. Pliki cookies to małe pliki z informacjami wykorzystywanymi przez witryny sieci Web, które zapisywane są na twardym dysku komputera. Są one niezbędne do korzystania z naszej witryny. Pliki cookies nie zawierają danych osobowych i nie mogą być użyte do ustalenia tożsamości użytkownika. Plik cookie zazwyczaj zawiera unikalny identyfikator – anonimowy (losowo generowany) numer, który jest przechowywany w urządzeniu. Niektóre z nich zostają usunięte po zakończeniu sesji w przeglądarce, inne pozostają na komputerze dłużej.

1.1. Rodzaje plików cookies

Rodzaje plików cookies używane w naszej witrynie.
First-party Cookies
First-party cookies pochodzą z przeglądanej witryny sieci Web, którą odwiedzasz i są wykorzystywane przy ponownym przejściu do tej witryny.

Third-party Cookies (pliki cookies innych firm)
Pliki cookies innych firm są wykorzystywane na stronie przez inne podmioty, z których usług korzystamy. Na przykład, możemy korzystać z zewnętrznych usług analitycznych i wtedy dostawcy w naszym imieniu wykorzystują pliki cookies, w celu śledzenia interesujących nas zachowań przy korzystaniu z witryny przez Użytkowników. Strona, którą odwiedzasz może również zawierać treści powiązane przykładowo z serwisem YouTube, który z kolei może korzystać ze swoich własnych plików cookies.

1.2. Dlaczego zezwolić na pliki cookies?

Informacje zawarte w plikach cookies są używane do poprawy świadczonych Tobie usług, na przykład:

umożliwienie rozpoznania urządzenia, z którego przeglądasz stronę, więc nie musisz podawać tych samych informacji kilka razy w czasie sesji, np. wypełniając formularz internetowy lub ankietę internetową
wspieranie funkcjonalności Moja Biblioteka
umożliwienie prawidłowego funkcjonowania odtwarzaczy wideo
określenie ilości Użytkowników korzystających z witryny, zmiana usług w taki sposób, aby były one łatwiejsze w obsłudze i zapewnienie ich szybkiego działania; analiza niespersonifikowanych danych w celu zrozumienia sposobu współdziałania użytkowników z różnymi aspektami naszych usług online w celu ich ulepszenia.

1.3. Co jeśli nie zaakceptuję cookies?

Jeśli nie zaakceptujesz plików cookies, niektóre funkcje na stronie internetowej nie będą wyświetlane lub nie będą działać prawidłowo. Brak plików cookies będzie mógł ograniczyć dostępne opcje strony, jak również wpływać na jej wygląd i komfort użytkowania.
Przykłady funkcji, które mogą nie działać prawidłowo:
spersonalizowana strona internetowa
oglądanie filmów
opcja „Lubię to” i udostępnianie strony na portalach społecznościowych
wyświetlanie osadzonych treści

1.4. Pliki cookies na tej stronie

Polityka cookies
„cookiesAccepted“-Cookie
Ten rodzaj plików cookies przechowuje informacje o wyborach użytkowników dotyczących pozwolenia na działanie plików cookies
Personalizacja
Część plików cookies jest używana do przechowywania anonimowych informacji na temat użytkownika. Informacje te są wykorzystywane w celu dostarczenia dostosowanych do preferencji użytkownika treści.
"FABERVISUMTaxonomies"-Cookie
Ten rodzaj plików cookies przechowuje informacje o tematyce stron odwiedzanych przez użytkownika.
"cmReferrer" -Cookie
Ten rodzaj plików cookies przechowuje informacje na temat ścieżki dojścia użytkownika do strony. Informacje te mogą być ponownie wykorzystane w celu zapewnienia użytkownikowi spersonalizowanej zawartości strony.
"cmKeyword" -Cookie
Jeśli użytkownik trafił na stronę przez wyszukiwarkę internetową, wyszukiwarka może dostarczyć kluczowych słów użytych podczas wyszukiwania. Ta informacja może być oceniana w celu wyświetlania wybranej zawartości.
Statystyki strony
„webtrekkOptOut“ Cookie Ten typ plików cookies jest stosowany kiedy użytkownik odmówi przechowywania danych o jego wizycie. (Polityka prywatności)

1.5. Pozostałe informacje

Oprócz wyżej wymienionych plików cookies, pozostałe ich rodzaje (first-party lub third party cookies) mogą być stosowane w (zewnętrznej) treści osadzonej w tej witrynie przy użyciu technologii, takich jak iFrames, JavaScript, itp. Akceptując pliki cookies, należy przyjąć, że również takie treści mogą używać cookies.
FABER VISUM nie ma kontroli, ani nie przyjmuje odpowiedzialności za pliki cookies innych firm. Proszę odwiedzić strony internetowe tych firm, aby uzyskać więcej informacji na ten temat. We wszystkich nowoczesnych przeglądarkach możliwa jest zmiana ustawień dla plików cookies. Ustawienia te znajdują się zazwyczaj w menu Opcje lub Preferencje w przeglądarce. Aby lepiej zrozumieć ustawienia, można skorzystać z poniższych łączy; w przeciwnym razie należy użyć opcji Pomoc w przeglądarce, aby uzyskać więcej szczegółów.
Wyczerpujące informacje, dotyczące zmiany ustawień w różnych przeglądarkach, znajdują się również na stronie www.aboutcookies.org.

2.0. Ochrona danych osobowych

2.0.1. Ogólnie
FABER VISUM respektuje prywatność każdej osoby odwiedzającej naszą stronę internetową. Chcielibyśmy jedynie poinformować, jakie dane Henkel zbiera i w jaki sposób są one przetwarzane. Możecie się Państwo również dowiedzieć, w jaki sposób można sprawdzić prawidłowość tych informacji i spowodować ich usunięcie z systemu FABER VISUM. Dane są gromadzone, przetwarzane i wykorzystywane zgodnie z przepisami o ochronie danych osobowych właściwych dla kraju, w którym dane są gromadzone. Dokładamy starań, aby zapewnić przestrzeganie prawa. Zasady te nie mają zastosowania w stosunku do stron powiązanych poprzez tzw. hyperlinki ze stronami FABER VISUM.

2.1. Przetwarzanie

Gromadzenie, wykorzystywanie i przetwarzanie danych osobowych.
Dane dotyczące konkretnej osoby są gromadzone dla celów przetwarzania i wykorzystania jedynie wówczas, gdy Państwo dobrowolnie zadecydują o wprowadzeniu takich danych lub w wyraźny sposób wydadzą odpowiednią zgodę. W ten sposób Państwo akceptują następujące warunki wykorzystania danych.
Podczas odwiedzania naszej witryny niektóre dane są automatycznie zachowywane na naszych serwerach dla celów administracji systemu albo dla celów statystycznych bądź wykonania kopii zapasowych. Powyższe dane obejmują nazwę Państwa dostawcy dostępu do internetu, a w niektórych przypadkach Państwa adres IP, wersję Państwa oprogramowania przeglądarki, system operacyjny komputera wykorzystywanego do uzyskania dostępu do naszej witryny, witryny, z której Państwo korzystają w celu odwiedzenia naszych stron, witryn, które Państwo odwiedzają podczas przebywania na naszych stronach oraz, w stosownych przypadkach, terminy wyszukiwania, z jakich Państwo korzystali w celu znalezienia naszej witryny. W zależności od okoliczności, takie dane mogą umożliwiać formułowanie wniosków na temat niektórych osób odwiedzających witrynę. Jednakże w tym kontekście nie wykorzystuje się żadnych danych o charakterze osobowym. Takie dane są wykorzystywane wyłącznie po zapewnieniu ich anonimowości. Jeżeli Henkel przekazuje dane do zewnętrznego dostawcy usług, wówczas podejmuje się działania techniczne i organizacyjne gwarantujące, że ich transmisja odbywa się zgodnie z ustawowymi przepisami o ochronie danych.
Jeżeli Państwo dobrowolnie przekażą nam dane o charakterze osobowym, wówczas nie będziemy ich wykorzystywać, przetwarzać ani przekazywać w sposób niezgodny z przepisami prawa bądź naruszający warunki określone przez Państwa w deklaracji zgody. Ponadto będziemy przekazywać Państwa dane jedynie wówczas, gdy zobowiążą nas do tego nakazy władzy państwowej lub sądowej. Wszelkie zmiany niniejszej informacji dotyczącej przetwarzania danych osobowych będą opublikowane na niniejszej stronie. Fakt ten umożliwia Państwu uzyskanie w dowolnym czasie informacji na temat rodzajów przechowywanych przez nas danych oraz sposobów ich gromadzenia i wykorzystania.

2.2. Bezpieczeństwo

FABER VISUM będzie przechowywać Wasze dane bezpiecznie i dlatego podejmuje wszelkie środki ostrożności, aby chronić Wasze dane przed ich utratą, nadużyciem lub zmianą. Partnerzy Henkla, którzy maja dostęp do Waszych danych, aby w imieniu Henkla realizować na Waszą rzecz usługi są zobowiązani do poufnego traktowania tych danych i do wykorzystywania ich jedynie zgodnie z przeznaczeniem. W usprawiedliwionych przypadkach może zachodzić konieczność przekazania Waszych danych do innego przedsiębiorstwa powiązanego z Henklem. Jednak także wówczas Państwa dane będą traktowane poufnie.

2.3. Dzieci

FABER VISUM nie chce zbierać danych osobowych od osób poniżej 18 roku życia. W razie potrzeby, w stosownym miejscu FABER VISUM wyraźnie zwróci dzieciom uwagę, że nie powinny one wysyłać danych osobowych. Jeżeli mimo wszystko dziecko udostępni nam tego typu dane, prosimy rodziców lub opiekunów, aby nawiązali z nami kontakt pod poniżej podanym adresem, jeżeli dane te mają być usunięte. Wówczas natychmiast zostaną one usunięte.

2.4. Web Tracking

Ta strona zbiera i przechowuje dane w celach marketingowych i optymalizacyjnych przy użyciu web-shop. Dane te mogą być wykorzystywane do tworzenia profilu użytkownika.
Bez wyraźnej zgody użytkownika dane zebrane w WEB-SHOP nie są używane do identyfikacji osobowej użytkownika strony i nie są łączone one z żadnymi innymi danymi osobistymi użytkownika.
Możesz odmówić gromadzenia danych i przechowywania ich przez Web-shop FABER VISUM.

2.5. Osoba odpowiedzialna

Osoba odpowiedzialna za ochronę danych.
Jeżeli zostały udostępnione dane osobowe i życzycie sobie Państwo usunięcia względnie zmiany tych danych, prosimy o wysłanie e-maila lub pisma do Data Protection Officer:
FABER VISUM
ul. Franze Liszta 23, 32300 Plzeň, Czech Republic
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Prosimy również tą drogą kontaktować się z nami, jeżeli chcecie Państwo wiedzieć, czy i jakie informacje na Wasz temat zebraliśmy. Dołożymy starań, aby spełnić Państwa oczekiwania.

2.6. Rejestr zbiorów

Rejestr zbiorów danych osobowych
Zgodnie z art. 42 ust. 1 Ustawy o ochronie danych osobowych (UODOS) Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych prowadzi jawny rejestr zbiorów danych osobowych.

2.7. Cel gromadzenia danych

Cel gromadzenia, przetwarzania lub wykorzystania danych.
2.7.1. Marketing bezpośredni produktów; wydawanie nagród rzeczowych uczestnikom akcji marketingowych pod warunkiem spełnienia warunków opisanych w regulaminie akcji marketingowej, cele archiwalne, udostępnianie danych Centrali FABER VISUM;
2.7.2. realizacja obowiązków nałożonych. przepisami prawa poprzez zbieranie informacji o niepożądanych działaniach, pomoc konsumentom używającym produkty, poradnictwo, udzielanie konsumentom używającym produkty informacji w zakresie ich właściwości i stosowania, rozpatrywanie roszczeń, skarg i reklamacji, przekazywanie danych osobowych do Centrali FABER VISUM w celu prowadzenia ewidencji powstałych reklamacji;
2.7.2. realizacja obowiązków nałożonych przepisami prawa, prowadzenie korespondencji z konsumentami, przekazywanie bezpłatnych próbek towarów konsumentom, pomoc konsumentom używającym produkty, poradnictwo, udzielanie konsumentom używającym produkty informacji w zakresie ich właściwości i stosowania, rozpatrywanie reklamacji, udostępnianie danych osobowych do Centrali FABER VISUM w celu ewidencjonowania rozpatrywanych reklamacji.

2.8. Odbiorcy

Odbiorcy lub kategorie odbiorców, którym dane mogą zostać przekazane:
organy państwowe, w przypadku istnienia odpowiednich przepisów prawnych, usługodawcy, spółki powiązane oraz działy wewnętrzne FABER VISUM.

2.9. Wtyczki Social Media

Korzystanie z wtyczek Social Media
Wtyczki ("plug-ins") portali społecznościowych takich jak facebook.com i Twitter mogą znajdować się na naszych stronach. Związane z nimi usługi dostarczane są odpowiednio przez firmy Facebook Inc. i Twitter Inc. ("Operator").
Facebook obsługiwany jest przez Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ("Facebook"). Aby zobaczyć wtyczki Facebook przejdź do: https://developers.facebook.com/docs/plugins
Twitter obsługiwany jest Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Aby zobaczyć wtyczki Twittera przejdź do: https://dev.twitter.com/web/tweet-button
Aby zwiększyć ochronę Twoich danych podczas odwiedzania naszych stron internetowych wtyczki działają na zasadzie „2-click buttons”. Ta forma integracji zapewnia, że podczas uzyskiwania dostępu do witryny z poziomu naszej strony zawierającej takie wtyczki, nie następuje automatyczne podłączenie do serwerów dostawców. Tylko jeśli wtyczki zostaną włączone i zostanie wydana zgoda na przekazywanie danych, przeglądarka będzie tworzyć bezpośrednie połączenie z serwerami dostawców. Zawartości poszczególnych wtyczek są następnie transmitowane przez dostawcę bezpośrednio do Twojej przeglądarki, a następnie wyświetlane na ekranie.
Wtyczka przekazuje dostawcy informację o tym, do których z naszych stron internetowych miałeś dostęp. Jeśli podczas oglądania naszej strony, użytkownik jest zalogowany do swojego konta na Facebooku lub Twitterze, dostawca jest w stanie łączyć Twoje zainteresowania, czyli informacje do których miałeś dostęp przypisuje do zalogowanego konta użytkownika. Informacja o korzystaniu z dowolnej funkcji (np. klikając przycisk "Lubię to" czy pozostawienie komentarza) również zostanie przekazana przez przeglądarkę bezpośrednio do dostawcy.
Więcej informacji na temat gromadzenia i wykorzystywania danych przez Facebook lub Twitter i na temat ochrony prywatności można znaleźć na poniższych stronach:
Ochrona danych/porady dot. prywatności wydane przez Facebook: http://www.facebook.com/policy.php
Ochrona danych/porady dot. prywatności wydane przez Twitter: https://twitter.com/privacy
Aby uniknąć odnotowania wizyty na wybranym koncie użytkownika przez Facebook lub Twitter na naszej stronie internetowej musisz wylogować się ze swojego konta przed rozpoczęciem przeglądania naszych stron internetowych.